Újdonságok a fájdalomcsillapításban

A Magyarországi Fájdalom Társaság Szegeden tartotta idei kongresszusát. Stábunk Dr. Szok Déliával, a társaság elnökével készített interjút, melyből megtudhatjuk, hogy milyen szempontokat tartanak fontosnak a kongresszusi program összeállításánál, mi volt az idei kongresszus multidiszciplináris témája, valamint, hogy milyen újdonságok vannak a fájdalomcsillapítás területén.

 
Tovább »

Reumatológiai körkép

Interjúnkban Prof. Dr. Szekanecz Zoltánt, a Magyar Reumatológusok Egyesületének elnökét kérdeztük a reumatológia területén lévő újdonságokról. Professzor Úr beszámolt arról, hogy az egyesület az idei évben ünnepelte a 90. évfordulóját, illetve ennek kapcsán egy rövid betekintést kaphattunk a szakterület sokszínűségéről, legfontosabb áttöréseiről.

 
Tovább »

Tendenciák a reumatológiában

Dr. Polgár Annát, a Mozgásszervi Továbbképző Szemle folyóirat egyik szerkesztőbizottsági tagját kérdeztük interjúnkban. A videóból megtudhatjuk, hogy a hazai lakosság körében mi a tendencia a reumatológiai betegségek esetén, mik a vezető kórképek, milyen gyógyítási lehetőségek állnak rendelkezésre, valamint a biológiai terápia és a hagyományos kezelés különbségeiről is szó esik.

 
Tovább »